Domov Skupna kmetijska politika Konferenca: Zdravje v naših rokah. Je res?

Konferenca: Zdravje v naših rokah. Je res?

442
0

 

TV Idea organizira 1. konferenco v sklopu projekta informiranja o Skupni kmetijski politiki, ki bo odgovorila na vprašanje, kdo je odgovoren za prehransko varnost.

So to navade kupcev, odločitve pridelovalcev, posledice politik ali je odgovorna celotna veriga vpletenih?

Na enem mestu bomo združili predstavnike vlade, svetovalnih institucij, pridelovalce, distributerje, večje odjemalce, javne institucije, razvoje organizacije in seveda tudi vse nas na koncu verige – potrošnike.

Na konferenci, ki bo potekala 27. januarja v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti, se bomo dotaknili izzivov prehranske varnosti, lokalne hrane in digitalizacije. V sklepnem delu dogodka boste udeleženci  spoznali priložnosti, ki jih Skupna kmetijska politika omogoča tako za kmete, kakor tudi za nevladne organizacije, občine in podjetja.

Dogodek bo potekal pod pokroviteljstvom Ministrstva Republike Slovenije za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Udeležence bo uvodoma nagovorila ministrica Irena Šinko in skupaj s predstavniki Ministrstva predstavila novi Strateški načrt ter priložnosti.

Na konferenci boste podrobneje spoznali teme, kot so digitalizacija kmetijskih gospodarstev, izzive prehranske varnosti – ali je pri samooskrbi s kvalitetno hrano odgovornost na potrošnikih ali pridelovalcih. 

Predstavili vam bomo tudi koliko sredstev in za kakšne projekte bodo le-ta na voljo v prihodnje v okviru Skupne kmetijske politike 2023-2027. 

Dogodek je namenjen vsem kmetom, organizacijam, ki delujejo na področju razvoja podeželja, občinam, predstavnikom razvojnih agencij, predstavnikom kmetijskih in gozdarskih zavodov ter vsem, ki bi vas tovrstne teme zanimale.

Vabljeni k prijavi na dogodek na naslednji povezavi, kjer bo v prihodnjih dneh objavljen podrobnejši program in časovnica.

Število mest je omejeno.