Domov Skupna kmetijska politika 2023-2024 Priložnost le za velike farme? Ne, tudi za mlade!

Priložnost le za velike farme? Ne, tudi za mlade!

319
0

Nasmej se in se informiraj! Z zabavnimi videoposnetki razbijamo mite o Skupni kmetijski politiki.

Verjetno ste že vsi slišali za Skupno kmetijsko politiko, vendar se nikoli niste poglabljali v to, kaj ta pojem pomeni in kaj se lahko s Skupno kmetijsko politiko doseže.

Zato smo se odločili, da v sklopu projekta Zdravje v naših rokah s pomočjo zabavnih posnetkov približamo Skupno kmetijsko politiko in pojasnimo, da ni namenjena zgolj kmetom, ampak vsem nam.

Podeželje je kljub svojim izzivom prostor, ki nudi obilico priložnosti

Sodobna generacija se sooča s številnimi izzivi, vključno z brezposelnostjo, selitvijo iz podeželskih območij in omejenimi poklicnimi perspektivami.

Razvoj kmetijstva na podeželju ima potencial, da znova oživi skupnosti, ustvari nova delovna mesta ter okrepi lokalno gospodarstvo. Kmetovanje ni zgolj poklic, temveč tudi način življenja, ki nas povezuje s tradicijo in zemljo.

Nujno je, da se stopi korak naprej in vloži v podeželska območja ter soustvarja trajnostno prihodnost. Skupna kmetijska politika predstavlja ključno orodje za doseganje teh ciljev.

 

Ta politika ponuja številne priložnosti za mlade posameznike, kot je podpora pri prenosu kmetijstva od staršev, začetku lastnih kmetijskih projektov in izboljšanju kakovosti pridelkov. Prav tako omogoča pridobivanje strokovnega znanja od izkušenih kmetovalcev.

Mladi, obiščite spletno stran www.skp.si, kjer najdete vse potrebne informacije za začetek svoje kmetijske poti. Odličen vir podpore in svetovanja pa je tudi lokalni Kmetijsko gozdarski zavod.

Skupna kmetijska politika ni omejena le na velike kmetije, temveč tudi spodbuja razvoj manjših kmetij, gradi verige vrednosti ter prispeva k pomlajevanju kmetijskega sektorja.

sofinancira EU

Sofinancira Evropska unija. Vendar so izražena stališča in mnenja zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ne odražajo nujno stališč in mnenj Evropske unije. Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti organ, ki dodeli sredstva.