Domov Skupna kmetijska politika 2023-2024 Agri 101: Zdravje v naših rokah – Kaj je skupna kmetijska politika?

Agri 101: Zdravje v naših rokah – Kaj je skupna kmetijska politika?

370
0
Verjetno ste že vsi slišali za Skupno kmetijsko politiko, vendar se nikoli niste poglabljali v to, kaj ta pojem pomeni in kaj se lahko s Skupno kmetijsko politiko doseže.

Zato smo se odločili, da v sklopu projekta Zdravje v naših rokah s pomočjo zabavnih posnetkov približamo Skupno kmetijsko politiko in pojasnimo, da ni namenjena zgolj kmetom, ampak vsem nam.

Denar iz Skupne kmetijske politike ni namenjen samo kmetom, temveč vsem

Velikokrat se srečamo s stereotipom, da kmetje dobijo subvencije za drage traktorje, vozijo dobre avtomobile, imajo pa drago hrano. A temu ni povsem tako, saj je kmetovanje vse drugo kot enostavno.

Kmetje so poleg vedno višjih cen semen in ostalega materiala vedno bolj odvisni tudi od vremena. Ko je potrebno, delajo vse dneve in noči, da nam lahko pridelajo najbolj kakovostno hrano.

Tako denar, ki ga kmet pridobi iz subvencij Skupne kmetijske politike, ni namenjen samo kmetom, ampak vsem nam.

Kmet pridela hrano, za vse drugo smo odgovorni sami – podpirajmo lokalne kmete in pomagajmo pri ustvarjanju boljšega okolja.

sofinancira EU

Sofinancira Evropska unija. Vendar so izražena stališča in mnenja zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ne odražajo nujno stališč in mnenj Evropske unije. Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti organ, ki dodeli sredstva.