Domov Skupna kmetijska politika 2023-2024 Kmetija, kjer najdete veliko izbiro domačih dobrot: Vse izdelke iz mesa pridelajo doma

Kmetija, kjer najdete veliko izbiro domačih dobrot: Vse izdelke iz mesa pridelajo doma

163
0
Kmetija Štelcar je kmetija, kjer najdete veliko izbiro domačih dobrot. Od mesa iz tünke pa vse do poltrajnih salam s sirom. Najdete jih v občini Sveti Jurij ob Ščavnici.

V Kraljevcih, v naselju občine Sveti Jurij ob Ščavnici, najdemo prav posebno kmetijo, kjer se zraven vzreje prašičev ukvarjajo tudi s predelavo mesnih izdelkov.

»Posebnost naše kmetije pa je predelava mesa na naši kmetiji,« z velikim nasmehom na obrazu pove lastnik kmetije Edi Štelcar.

Edi, ki je sicer še dodatno zaposlen kot voznik avtobusa, skupaj s svojo ženo Brigito Štelcar na kmetiji ustvarjat veliko raznolikih mesnih izdelkov, ki jih predelata doma in iz prašičev z lastne kmetije.

»Trenutno redimo okrog 250 prašičev, imamo pa lastno vzrejo, lastno rejo in lastno predelavo,« dodaja Štelcar.

Vse izdelke iz mesa pridelajo sami, kupite pa jih lahko kar v majhni prodajalnici na njihovi kmetiji.

»Prodajamo pri nas seveda zelo popularno tünko, potem domače klobase za kuhanje, suhe salame, poltrajne salame, poltrajne salame s sirom, zaseko, svinjsko mast, domače narezke,« razloži.

In prav narezki so tisti, ki razveseljujejo največ kupcev. Ob njih dobite tudi čisto domač kruh iz krušne peči.

sofinancira EU

Sofinancira Evropska unija. Vendar so izražena stališča in mnenja zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ne odražajo nujno stališč in mnenj Evropske unije. Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti organ, ki dodeli sredstva.