Domov Skupna kmetijska politika 2023-2024 Prvi obisk kmetijske ministrice v regiji: Mateja Čalušić na 3. konferenci Zdravje v naših rokah

Prvi obisk kmetijske ministrice v regiji: Mateja Čalušić na 3. konferenci Zdravje v naših rokah

210
0

Na 3. konferenci Zdravje v naših rokah v Murski Soboti bo spregovorila ministrica za kmetijstvo Mateja Čalušić in številni drugi ugledni gostje.

Televizija IDEA sklopu projekta Zdravje v naših rokah pripravlja že tretjo konferenco, na kateri se bodo osredotočili na predstavitev aktualnih prilagoditev in ukrepov Skupne kmetijske politike, s katerimi Evropska unija poskuša omiliti pritiske, s katerimi se spopadajo evropski kmetje.

Konferenca bo v sredo, 28. februarja, v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota.

Zbrane bo nagovorila Mateja Čalušič, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki s tem hkrati prvič obiskala regijo.

Na konferenci bo še Maša Žagar, direktorica direktorata za kmetijstvo na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki bo spregovorila o aktualnih ukrepih skupne kmetijske politike.

Lara Resman iz Kmetijsko-gozdarskega zavoda Murska Sobota pa bo govorila o racionalnem načrtovanju kmetijske proizvodnje in učinkovite rabe kmetijske mehanizacije.

Vrhunec dogodka bo okrogla miza z naslovom »Povezovanje pridelave in politike: Skupne rešitve za kmetijske izzive«, kjer bodo udeleženci razpravljali o ključnih izzivih in priložnostih evropskega kmetijstva.

Posebno pozornost bodo namenili konstruktivnemu dialogu o protestih kmetov po Evropi, s ciljem razumeti njihove skrbi in skupaj iskati poti naprej.

Razprava bo združila mnenja odločevalcev, kmetov in drugih deležnikov z namenom konstruktivnega razmišljanja v smer reševanja teh izzivov.

Sogovorniki na okrogli mizi bodo Maša Žagar, direktorica direktorata za kmetijstvo na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Metka Barbarič, vodja javne službe kmetijskega svetovanja na Kmetijsko-gozdarskem zavodu Murska Sobota, Niko Miholič iz Panorganix, Dejan Jakob iz Kmetije Jakob in predstavnik Skupine Panvita.

Okroglo mizo bo povezoval Uroš Maučec, vodja projekta.

Dogodek je namenjen predstavnikom izobraževalnih institucij, občinam, organizacijam, ki delujejo na področju razvoja podeželja, predstavnikom kmetijskih in gozdarskih zavodov, kmetom in vsem, ki bi vas tovrstne teme zanimale.

 

Ne odlašajte s prijavo!

Sofinancira Evropska unija. Vendar so izražena stališča in mnenja zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ne odražajo nujno stališč in mnenj Evropske unije. Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti organ, ki dodeli sredstva.