Domov Skupna kmetijska politika 2023-2024 VIDEO: Kmetijstvo je težaško in ročno delo. Pa je res?

VIDEO: Kmetijstvo je težaško in ročno delo. Pa je res?

349
0
Nasmej se in se informiraj! Z zabavnimi posnetki razbijamo mite o Skupni kmetijski politiki.

Verjetno ste že vsi slišali za Skupno kmetijsko politiko, vendar se nikoli niste poglabljali v to, kaj ta pojem pomeni in kaj se lahko s Skupno kmetijsko politiko doseže.

Zato smo se odločili, da v sklopu projekta Zdravje v naših rokah s pomočjo zabavnih posnetkov približamo Skupno kmetijsko politiko in pojasnimo, da ni namenjena zgolj kmetom, ampak vsem nam.

Digitalizacija prevzema ključno vlogo v kmetijstvu

Sodobni hlevi so opremljeni s senzorji za optimalne pogoje živali, pametni traktorji in droni pa nadomeščajo ročno delo, povečujejo produktivnost in pozitivno vplivajo na okolje.

Kmetje zdaj spretno uporabljajo pametne naprave, kot so telefoni in tablice, za nadzor nad rastjo rastlin, spremljanje vremena in upravljanje kmetije na daljavo.

Digitalizacija, spodbujena s strani Skupne kmetijske politike, ne le olajšuje delo, ampak tudi prispeva k trajnostnemu razvoju kmetijstva.

Kmetije postajajo središča inovacij in trajnostnih praks, zato je podpora kmetom in digitalizaciji ključna za oblikovanje zelene prihodnosti.

sofinancira EU

Sofinancira Evropska unija. Vendar so izražena stališča in mnenja zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ne odražajo nujno stališč in mnenj Evropske unije. Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti organ, ki dodeli sredstva.