Domov Trendi kohezije VIDEO: Obnovljivi viri energije niso le trend, so naša prihodnost

VIDEO: Obnovljivi viri energije niso le trend, so naša prihodnost

493
0

S poučnimi videoposnetki razbijamo mite o Kohezijski politiki Evropske unije.

V sklopu projekta Trendi kohezije s pomočjo poučnih posnetkov približujemo Kohezijsko politiko Evropske unije in pojasnimo, da ni namenjena zgolj črpanju finančnih sredstev, ampak da je naložba v našo skupnost in našo prihodnost.

Obnovljivi viri energije obetajo varnost in trajnost

V Sloveniji se razvijajo obnovljivi viri energije, ki obetajo varnost in trajnost. Sončne elektrarne po državi zagotavljajo čisto energijo, reke, kot je Drava, pa se izkoriščajo za hidroelektrarne. Razvoj vetrne energije je še v začetni fazi, a obetaven.

Financiranje projektov s strani Evropske unije je omogočilo korak naprej k zeleni prihodnosti. Slovenija si prizadeva postati vodilna država v izkoriščanju obnovljivih virov energije, vsak narejen korak pa nas približuje tej viziji.

Obnovljivi viri energije niso le trend, so naša prihodnost in Slovenija je na dobri poti, da postane svetilnik zelene energije v Evropi.

sofinancira EU

Sofinancira Evropska unija. Vendar so izražena stališča in mnenja zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ne odražajo nujno stališč in mnenj Evropske unije. Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti organ, ki dodeli sredstva.