Domov Skupna kmetijska politika 2023-2024 Kako lep pridelek! Lep je že, a kaj, ko je šprican

Kako lep pridelek! Lep je že, a kaj, ko je šprican

242
0
Nasmej se in se informiraj! Z zabavnimi videoposnetki razbijamo mite o Skupni kmetijski politiki.

Verjetno ste že vsi slišali za Skupno kmetijsko politiko, vendar se nikoli niste poglabljali v to, kaj ta pojem pomeni in kaj se lahko s Skupno kmetijsko politiko doseže.

Zato smo se odločili, da v sklopu projekta Zdravje v naših rokah s pomočjo zabavnih posnetkov približamo Skupno kmetijsko politiko in pojasnimo, da ni namenjena zgolj kmetom, ampak vsem nam.

Manj kemikalij za več zdravja

Skupna kmetijska politika spodbuja manjšo uporabo fitofarmacevtskih sredstev za bolj zdravo okolje in ljudi.

Čeprav se morda zdi, da brez škropiv ne moremo obvladovati škodljivcev, trajnostne prakse, kot so uporaba naravnih sovražnikov, ohranjajo donosnost pridelkov brez škode za okolje.

Manj kemikalij pomeni manj onesnaževanja voda, zraka in zemlje ter ohranjanje ekosistemov in biotske raznovrstnosti. Z upoštevanjem teh pristopov lahko dosežemo zdravo okolje in trajnostni kmetijski sektor za boljšo prihodnost.

sofinancira EU

Sofinancira Evropska unija. Vendar so izražena stališča in mnenja zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ne odražajo nujno stališč in mnenj Evropske unije. Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti organ, ki dodeli sredstva.