Domov Trendi kohezije VIDEO: Z lokalnimi idejami do globalnega dosega

VIDEO: Z lokalnimi idejami do globalnega dosega

53
0
S poučnimi videoposnetki razbijamo mite o kohezijski politiki Evropske unije.

V sklopu projekta Trendi kohezije s pomočjo poučnih posnetkov približujemo kohezijsko politiko Evropske unije in pojasnimo, da ni namenjena zgolj črpanju finančnih sredstev, ampak je naložba v našo skupnost in našo prihodnost.

Mark, mladi inženir iz male štajerske vasice, je svojo strast do obnovljivih virov energije spremenil v uspešno podjetje.

Njegova pot ponazarja priložnosti, ki jih ponuja Štajerski tehnološki park s podporo kohezijskih sredstev Evropske unije.

Štajerski tehnološki park kot inkubator inovacij

Štajerski tehnološki park ni zgolj prostor za rojevanje inovativnih idej, temveč ekosistem, ki mladim podjetjem nudi podporo za rast in razvoj.

S širokim naborom storitev, od mentorstva do financiranja, Štajerski tehnološki park igra ključno vlogo pri preoblikovanju Štajerske v regijo, kjer znanje in tehnologija ustvarjata prihodnost.

Uspešni primeri podjetij, kot je inovator čiste energije Eco Energy, dokazujejo, da lokalne ideje lahko dosežejo globalne trge.

Ta podjetja ne le ustvarjajo gospodarsko vrednost, ampak tudi prispevajo k trajnostnemu razvoju in ustvarjanju kakovostnih delovnih mest.

Spodbujanje inovacij in mladih podjetnikov

Uspeh Štajerskega tehnološkega parka odseva, kako kohezijska politika Evropske unije neposredno prispeva k regionalnemu razvoju, spodbuja inovacije in podpira mlade podjetnike. 

To je primer, kako usmerjena podpora in skupna vizija lahko preoblikujejo regijo in odprejo nova obzorja za celotno Slovenijo.

sofinancira EU

Sofinancira Evropska unija. Vendar so izražena stališča in mnenja zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ne odražajo nujno stališč in mnenj Evropske unije. Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti organ, ki dodeli sredstva.