Nasmej se in se informiraj! Z zabavnimi posnetki razbijamo mite o Skupni kmetijski politiki.

Verjetno ste že vsi slišali za Skupno kmetijsko politiko, vendar se nikoli niste poglabljali v to, kaj ta pojem pomeni in kaj se lahko s Skupno kmetijsko politiko doseže.

Zato smo se odločili, da v sklopu projekta AgriFuture Generations s pomočjo zabavnih posnetkov približamo Skupno kmetijsko politiko in pojasnimo, da ni namenjena zgolj kmetom, ampak vsem nam.

Skupna kmetijska politika si prizadeva za aktivno vključitev mladih kmetov v oblikovanje kmetijske politike na nacionalni in evropski ravni.

Mladi imajo možnost, da prispevajo praktične rešitve in dobijo neposredne odgovore na svoja vprašanja, kar krepi vezi med kmeti, odločevalci in drugimi deležniki.

 

Foto: Jure Banfi

Sveže ideje in trajnostne rešitve

Mladi kmetje prinašajo inovativne pristope v pridelavo in organizacijo kmetij, kar povečuje konkurenčnost in podpira trajnostni razvoj.

Ko se povezujejo s pristojnimi institucijami, se oblikujejo rešitve, ki prispevajo k boljši produktivnosti in kakovosti življenja na podeželju.

Organizacije kot glas mladih

Združujejo se v organizacije, kot je Zveza slovenske podeželske mladine, kjer prek delavnic in srečanj izražajo svoja mnenja ter oblikujejo predloge.

Takšne organizacije krepijo glas mladih pri oblikovanju politik in ustvarjajo dodano vrednost za celotno kmetijsko skupnost.

 

Foto: Jure Banfi

Povezovanje podeželja in mest

Mladi kmetje pomagajo povezovati podeželje in mesta, saj prebivalcem omogočajo dostop do lokalne hrane in vpogled v kmetijske procese.

To sodelovanje spodbuja trajnostno pridelavo, ki koristi tako kmetom kot mestnim prebivalcem.

Gradnja močne kmetijske skupnosti

Mladi kmetje s svojimi idejami in znanjem prispevajo k rešitvam, ki ne izboljšujejo le produktivnosti, temveč tudi gradijo temelje za trajnostni razvoj podeželja, kjer se prepletajo kmetijstvo, lokalna pridelava in življenje na podeželju.

Z vključevanjem mladih se ustvarja močna kmetijska skupnost, ki podpira trajnostne rešitve in spodbuja inovacije, ki bodo vplivale na razvoj sektorja še dolgo v prihodnost.

*Video je nastal v okviru projekta AgriFuture Generations.

Sofinancira Evropska unija. Vendar so izražena stališča in mnenja zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ne odražajo nujno stališč in mnenj Evropske unije. Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti organ, ki dodeli sredstva.