Domov O piškotkih

O piškotkih

Spletni portal TVidea.si za svoje nemoteno delovanje uporablja t. i. piškotke (cookies).

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran.

Spletni portal TVidea.si uporablja začasne ali sejne piškotke (session cookies), ki »živijo« od trenutka, ko uporabnik v spletnem brskalniku odpre spletno stran www.tvidea.si, pa do trenutka, ko sejo konča in zapre spletni brskalnik.

Shranjevanje piškotkov lahko nadzirate z vsakim sodobnim brskalnikom. Vsak uporabnik lahko shranjevanje po želji omeji ali onemogoči. Shranjevanje piškotkov in njihove vsebine je v interesu uporabnikov svetovnega spleta, saj tako lažje dostopa do vsebin, ki so v skladu z interesi posameznega spletnega uporabnika.

Razlogov za uporabo piškotkov je več. Najpomembnejši je shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani). Piškotki tudi pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, saj se le s piškotki lahko spremlja analitika obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Z obiskom in uporabo spletne strani www.tvidea.si se strinjate z delovanjem piškotkov za nemoteno delovanje naše spletne strani.