Domov Skupna kmetijska politika Zdravje je v rokah vsakega izmed nas

Zdravje je v rokah vsakega izmed nas

503
0

S projektom Zdravje v naših rokah želi TV IDEA informirati širšo javnost in prebuditi zavest, da je zdravje preko zdrave lokalne hrane dobesedno v rokah kmetov in v rokah, kot odgovornost vsakega izmed nas.

Prva mesečna TV oddaja bo na sporedu v četrtek ob 18.30 in 20.15, kratko osebno zgodbo iz področja vinogradništva in vinarstva si boste lahko ogledali že danes.
Osrednja pomurska televizija TV IDEA v sodelovanju s partnerskimi mediji Sobotainfo, Mariborinfo, Ptujinfo in Ljubljanainfo pričenja z izvedbo celoletnega projekta informiranja o Skupni kmetijski politiki 2023-2027 na poljuden način. Projekt sofinancira Evropska Unija.
V sklopu projekta nastaja mesečna TV oddaja, 60 sekundne navdihujoče osebne zgodbe iz področja kmetijstva, kratki izobraževalni filmi, v naslednjih mesecih pa se bo zvrstilo tudi nekaj zanimivih dogodkov na temo kmetijstva v Evropski Uniji.

Namen projekta je predvsem promocija Skupne kmetijske politike, predstavitev koristi ne le za slovenske in evropske kmete, temveč tudi za evropske in slovenske državljane. Skozi aktivnosti bo TV Idea ozaveščala o pomenu podpore EU za evropsko kmetijstvo in razvoj podeželja.

Državljani imamo možnost izbire kakovostne in zdrave hrane pri lokalnih kmetih ali majhnih in srednje velikih podjetij ter s tem vplivati na njihovo gospodarsko rast, posledično pa uživati tudi kakovostno, lokalno pridelano hrano.

Strokovni nasveti in dobre prakse predstavljeni skozi mesečno TV oddajo

Da bi lažje razumeli Skupno kmetijsko politiko TV Idea na mesečni ravni pripravlja in objavlja oddaje na specifične aktualne tematike, kot so poljedelstvo, živinoreja, vinogradništvo, sadjarstvo, vrtnarstvo, predstavlja izzive in priložnosti na področju kmetijstva v Evropski Uniji in kako lahko

Skupna kmetijska politika pomaga kmetom ter posredno tudi državljanom. Skozi pogovor s strokovnjakom na določenem področju boste spoznali izzive in priložnosti, skozi primer dobre prakse v drugem delu oddaje pa še ideje za nadgradnjo lastne dejavnosti. Predstavljene bodo tudi določene statistike in priporočila za vse gledalce.

Preko osebnih zgodb do spoznavanja ljudi, ki jim je kmetijstvo spremenilo življenje

V sklopu projekta bodo pripravili 10 osebnih 60-sekundnih zgodb, v katerih bodo predstavili ljudi, ki jim je kmetijstvo spremenilo življenje. Tako bomo imeli možnost spoznati nove generacije kmetov, ki so se odločile za ta poklic, spoznali bomo uspešne zgodbe razvoja podeželja, inovativne kmetijske prakse in še marsikaj drugega.

Zgodbe bodo pripravljene tako, da se bo vsak gledalec lahko poistovetil z njimi ter spoznal prednosti izbiranja lokalno pridelane hrane.

 

Izobraževalni filmi in dogodki

Za osnovne in srednje šole bo TV Idea lansiral tudi tematske izobraževalne filme iz področja kmetijstva, kot so pridelava bučnega olja, moke in podobno. Potekali bosta tudi dve strokovni konferenci iz področja kmetijstva, ki se ju boste lahko udeležili v živo ali virtualno.

Zaključek projekta bo potekal v okviru največjega kmetijskega sejma v Sloveniji, na sejmu Agra v Gornji Radgoni naslednje leto, kjer bodo vsi rezultati projekta tudi predstavljeni.

TV IDEA vas vljudno vabi k ogledu oddaj, osebnih zgodb ter k obisku dogodkov.

Sofinancira Evropska unija. Vendar so izražena stališča in mnenja zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ne odražajo nujno stališč in mnenj Evropske unije. Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti organ, ki dodeli sredstva.